‘S vjerom u Kristove riječi obavještavamo vas da se naš fra Dinko sasvim iznenada preselio u vječnost’, javlja Hrvatska katolička misija Singen-Vilingen.

U četvrtak, 10. lipnja, u 49. godini života, iznenada je preminuo voditelj Hrvatske katoličke misije Singen-Vilingen u nadbiskupiji Freiburg fra Dinko Grbavac. Fra Dinko je bio član Hercegovačke franjevačke provincije sa sjedištem u Mostaru.

Nadbiskupija Freiburg je jedna od najvećih nadbiskupija od 27 (nad)biskupija u Njemačkoj koja ima oko 1.8 milijuna katolika. U njoj djeluje i 25 drugih jezičnih skupina osim njemačkog, koje okupljaju zajednice koje su zadržale naziv „misije“ te slave sakramente na materinjim jezicima.

U nadbiskupiji su uz poljsku i talijansku zajednicu, Hrvati jedna od najvećih zajednica koje su okupljene u četiri misije: Freiburg, Mittelbaden, Karlsruhe i Singen-Villingen, gdje pastoralno djeluje 8 svećenika, 1 pastoralni referent i 5 pastoralnih suradnika/ca.

‘U vjeri i nadi u neki ponovni susret… snivaj mirno. Hvala Ti… za svaku riječ utjehe, osmijeh, pogled pun topline, za tvoj boravak među nama… Doviđenja…’, s velikom tugom poručili su Hrvati iz Singen-Vilingena.

Pokoj vječni, daruj mu, Gospodine!


Autor: CroExpress Datum objave: 12.06.2021.