Na čelu Ministarstva demografije i useljeništva bit će Ivan Šipić, bivši gradonačelnik Trilja do 2021. godine, koji iza sebe ima jedan mandat saborskog zastupnika, od 2016. do 2020. godine, a trenutno je predsjednik Gradskog vijeća u Trilju i član predsjedništva Domovinskog pokreta.

U političku arenu Šipić ulazi 2001. kao gradski vijećnik na listi HDZ-a. Četiri godine kasnije obnaša dužnost zamjenika gradonačelnika, dok gradonačelnikom Trilja postaje 2008. godine. Na istu će poziciju biti biran tri puta, posljednji put 2017..

Od 2016. do 2020. godine bio je HDZ-ov zastupnik u devetom sazivu Hrvatskoga sabora te član četiriju saborskih odbora. S HDZ-om se razišao 2021., uoči lokanih izbora, kada ga je stranka odbila podržati kao kandidata za gradonačelnika u još jednom mandatu. Zbog toga je na te izbore izašao s nezavisnom listom, s kojom je osvojio pet mandata u Gradskom vijeću i poziciju predsjednika, zahvaljujući podršci Mostovih vijećnika.

AFP navodi da je Plenković najavio da će Hrvatska 2028. biti na razini 80 do 82 posto razvijenosti u EU-u u nadi da će usporiti bijeg radnika od čega pati zemlja

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskeSubota, 18. svibnja 2024.

Novi saborski mandat dobio je na zadnjim parlamentarnim izborima, na kojima je izabran kao kandidat Domovinskoga pokreta u devetoj izbornoj jedinici. Također, član je predsjedništva Domovinskog pokreta i potpredsjednik Splitsko-dalmatinske županijske organizacije. 

EVO KAKO IZGLEDA PROGRAM NOVE VLADE: Povratnicima porezne olakšice, nastavak brige za nacionalne manjine…

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskePetak, 17. svibnja 2024.

Ivan Šipić rođen je 1974. godine u Sinju, po zanimanju je diplomirani teolog. Svoj radni vijek započeo je kao vjeroučitelj 2000. godine, radio je u nekoliko osnovnih škola na području Cetinskoga kraja. Oženjen je i otac dvojice sinova. 


Autor: CroExpress Datum objave: 18.05.2024.