Nakon godina provedenih u inozemstvu veliki broj Hrvata ipak se odlučio vratiti svojim kućama, prema službenim podacima Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH u 2021. godini zabilježen je rekordan broj povratnika u Hrvatsku.

”Sve veći broj potomaka hrvatskih iseljenika razmatra povratak u Hrvatsku u domovinu njihovih predaka, kao jednu od država u kojoj bi mogli živjeti, raditi, studirati, zasnovati obitelj… Najveći skok u broju povratnika iz prekomorskih država u 2021. godini, odnosio se na hrvatske iseljenike, odnosno povratnike iz Kanade, međutim, sve je više povratnika, odnosno useljenika iz SAD-a, ali i iz europskih zemalja. Raspolažemo podatkom da se u Republiku Hrvatsku u 2021. godini uselilo 4.225 hrvatskih državljana iz Njemačke”, potvrdio je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Središnji državni ured za Hrvate izvan RH nedavno je na svojim službenim stranicama objavio i ‘Drugi javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2022. godinu


Autor: CroExpress Datum objave: 22.10.2022.