U Buenos Airesu je započela prva konferencija Mreže Hrvatica Latinske Amerike – CroActivas s ciljem poticanja individualnog i kolektivnog razvoja Hrvatica diljem svijeta.

– Ja sam Jelena Nadinić, poseban pozdrav svim slušateljima Glasa Hrvatske i svim Hrvatima diljem svijeta iz Argentine i u ime CroActivasa.

CroActivas, Mreža hrvatskih žena Latinske Amerike, održat će Prvi susret i konferenciju 28. i 29. studenog u Buenos Airesu, Argentini, odmah nakon Susreta hrvatske dijaspore iz Južne Amerike koji će se održati u Montevideu, Urugvaju.

Ovim događajem, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Argentini i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, obilježit će se prva obljetnica osnutka Mreže. CroActivas je mreža koja okuplja hrvatske žene i potomke Hrvata koje govore španjolski i portugalski jezik, s ciljem poticanja individualnog i kolektivnog razvoja, fokusirajući se na buduće generacije i Domovinu – istaknula je Jelena Nadinić, jedna od osnivačica CroActivasa, Mreže Hrvatica Latinske Amerike.

Na konferenciji će sudjelovati članice CroActivasa iz Latinske Amerike i Hrvatske.

– Naš cilj je istaknuti i priznati talente i rad svake hrvatske žene u područjima poput gospodarstva, znanosti, akademskog rada, društva, kulture i sporta, pred njihovom zajednicom, Republikom Hrvatskom i svijetom.

Tijekom konferencije, sudionice će moći sudjelovati u različitim razgovorima o društvenim, poslovnim i kulturnim temama. Želimo potaknuti razmjenu ideja koje će pomoći u ostvarivanju ciljeva naše mreže.

Na programu će biti govornice iz raznih dijelova kontinenta i Hrvatske, uključujući poslovne žene iz sektora kao što su zrakoplovstvo, šećerna industrija, rudarstvo i usluge, kako nacionalnih tako i međunarodnih tvrtki – najavila je Nadinić.

Mreža CroActivas želi ostaviti značajan trag u društvu te biti primjer zajedništva i snage, kako u Latinskoj Americi, tako i u odnosu prema domovini i svijetu.

– Ciljevi su: integracija hrvatskih žena u svijet putem suradnje s drugim mrežama, lokalnom zajednicom i Hrvatskom kroz posebne programe za hrvatsku dijasporu.

Posebno ćemo razgovarati o odnosima među generacijama. Razmišljat ćemo o načinima komunikacije s mladima i starijima, učeći jedni od drugih i pružajući podršku za osobni i zajednički razvoj kroz sve životne faze.

Istaknut ćemo žene koje su izuzetne u svojim područjima vođenja, slušajući njihove priče o izazovima koje su savladale i kako su njihovi hrvatski korijeni utjecali na njihova postignuća.

Program možete pronaći na našoj web stranici. Hvala lijepa – zaključila je Jelena Nadinić.


Autor: CroExpress Datum objave: 29.11.2023.