Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj predstavlja hrvatsku turističku ponudu na sajmu Utazas, najvećem turističkom sajmu u Mađarskoj, koji se održava u Budimpešti od 22. do 25. veljače.

Ovaj značajni četverodnevni turistički događaj već je na samom početku okupio mnoštvo zainteresiranih dionika i aktera iz industrije putovanja i turizma iz svih dijelova svijeta, a sve s ciljem djelotvorne promocije turističkih potencijala, razmjene iskustva i znanja te predstavljanja aduta različitih turističkih destinacija. Da je riječ o jednom od glavnih međunarodnih turističkih sajmova u ovom dijelu Europe, u sklopu koje Hrvatska učinkovito i visoko kvalitetno promovira sve prednosti hrvatskog turizma, potvrdila je i Ivana Herceg, direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj.

„Predstavljanje hrvatske turističke ponude na najvećem turističkom sajmu u Mađarskoj predstavlja idealnu priliku za daljnjim jačanjem prepoznatljivosti naše zemlje kao turističke destinacije. Već prvog dana sajma održali smo brojne sastanke s različitim partnerima, dok su mnogi predstavnici medija iskazali veliki interes za studijska putovanja u Hrvatsku. Upravo takve povratne informacije dokazuju da zanimanje za hrvatskim destinacijama i dalje jača, a tu su i već brojne realizirane rezervacije Mađara za putovanja u našu zemlju“, izjavila je Herceg,dodavši kako je prvi dan sajma bio posvećen poslovnoj publici, dok su ostala tri dana otvorena za sve posjetitelje.

Iznimno visok interes mađarskih turista za putovanja u Hrvatsku, između ostalog, dokazuju i rezultati turističkog prometa s mađarskog tržišta u dosadašnjem dijelu godine. Naime, Mađari su do sada u našoj zemlji ostvarili preko 7 tisuća dolazaka i gotovo 30 tisuća noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 20 posto u dolascima i 64 posto u noćenjima. Pritom su Mađari najviše noćenja ostvarili na Kvarneru, gradu Zagrebu te Istri, a gledano prema destinacijama u Opatiji, Rijeci, Rovinju i Zadru.

„Tijekom sajma Utazas moći ćemo dodatno procijeniti stanje na tržištu Mađarske koje se tradicionalno nalazi među najvažnijim emitivnim tržištima za hrvatski turizam. Upravo zato vesele dosadašnji trendovi i pokazatelji prema kojima Hrvatska postaje sve popularnija destinacija Mađara i za putovanja izvan glavne ljetne sezone“, zaključila je Herceg.


Autor: HTZ Datum objave: 23.02.2024.