U nedjelju, 12. svibnja, u HKM Koblenz svečano je proslavljen Majčin dan, a u službu je uvedeno šesnaest novih članica Misijkog vijeća koje će služiti do 2029. godine.

Proslava je započela svečanom svetom misom u kojoj se molilo za žive i pokojne majke. Svetu misu su uzveličali svojim sviranjem i pjevanjem misijski tamburaši. Posebno emotivan trenutak bio je čestitanje djece majkama i izvedba pjesme “Hvala mama, hvala tata” koju je s ljubavlju otpjevao dječji zbor.

Na svetoj misi vjeru su pred zajednicom ispovijedile nove članice Misijkog vijeća, nakon čega su izrekle svoju prisegu Bogu i zajednici te obećale vjerno služenje kroz cijeli petogodišnji mandat, s ciljem proslave Božje slave, dobrobiti zajednice te svoga spasenja.

Anđa, Žaklina, Gloria, Paula, Ankica, Maja, Dragica, Marija, Ivanka, Josipa, Laura, Valentina, Mateja, Lea, Irena i Anita će biti najbliže župnikove suradnice u sljedećih pet godina, uz pomoć 20 časnih muškaraca u grupi prakaratura te brojnih djevojaka i mladića, žena i muškaraca uključenih u razne misijske grupe, koji će pomagati voditelju Misije u planiranju i realizaciji života Misije kroz brojne aktivnosti.

Mandat novih vijećnica započinje današnjim danom i traje do 2029. godine.

Želimo našim vijećnicama puno snage i ustrajnosti u povjerenoj im službi te obilje Božjeg blagoslova. Naša Misija uspješno živi svoj bogat pastoralni i duhovni život zahvaljujući angažmanu svih uključenih u misijske aktivnosti. Život u zajednici organiziran je kroz razne misijske grupe koje pružaju mjesto za svakoga tko želi pridonijeti svojim talentom i sposobnostima.

Čestitamo svim majkama njihov dan te novim vijećnicama na njihovoj službi, uz iskrene želje za uspješan mandat i Božji blagoslov.


Autor: CroExpress Datum objave: 13.05.2024.