U misijskim prostorijama Hrvatske katoličke misije Luzern održan je inspirativan susret mladih pod nazivom “Mladi pitaju svećenika”.

Okupljenih pedesetak mladih aktivno je sudjelovalo postavljajući raznovrsna pitanja, dok je voditelj misije strpljivo i mudro odgovarao na njihova pitanja.

Tema ovog susreta poticala je mlade da izraze svoje nedoumice, razmišljanja i vjerska pitanja, te je pružila priliku za dublje razumijevanje vjere i duhovnosti. Pitanja su obuhvatila širok spektar tema, od etičkih dilema do interpretacije Biblije, pružajući svima prisutnima mogućnost da prodube svoju vjeru i spoznaju.

Nakon dinamične rasprave, zajednica je sudjelovala u svečanoj svetoj misi koja je slavila jedinstvo i duhovnu povezanost među prisutnima. Nakon mise, organizirano je ugodno druženje uz zakusku, pružajući priliku za daljnje razgovore i izgradnju zajedništva.

Ovaj susret nije samo prilika za postavljanje pitanja, već je i podsjetnik na važnost dijaloga i međusobne podrške u vjerskoj zajednici. Nadamo se da će ovakvi susreti nastaviti inspirirati mlade da aktivno sudjeluju u svojoj vjeri i da će zajednički put prema duhovnom rastu biti još plodonosniji u budućnosti.

SUSRET MLADIH U petak, 26. siječnja 2024. u misijskim je prostorijama održan redoviti susret mladih. Tema je bila:…

Objavljuje HKM LuzernPonedjeljak, 29. siječnja 2024.

Autor: CroExpress Datum objave: 31.01.2024.