Na svetkovinu Duhova, 19. svibnja, u prepunoj njemačkoj crkvi St. Johannes Nepomuk – Kloppenheim pod svečanom misom u 11 sati radosno je proslavljen sakrament Prve pričesti, koji je primilo 20 kandidata: sedam djevojčica i trinaest dječaka.

Za ovaj svečani događaj kandidati su se pripremali pohađajući redovito župni vjeronauk, a u tjednu pred proslavu zajedno s roditeljima pristupili su sakramentu svete ispovijedi. Ulaznom svečanom procesijom započelo je sveto misno slavlje koje je predslavio župnik i voditelj ove zajednice fra Ivan Jaković.

Prvopričesnici su aktivno sudjelovali recitiranjem prigodnih pjesama, a Božju riječ, molitvu vjernika i prinos darova čitali su i prinijeli roditelji.

Fra Ivan Jaković i Kornelija Jerković pripremali su prvopričesnike kako bi ovaj radosni dan bio ispunjen crkvenim pjesmama, prigodnim recitacijama i zahvalnim pjesmama koje su od mnogih izmamile suze radosnice.

Glazbenici, Kruno Sarajlić i Davor Strgačić animirali su sveto misno slavlje skladnim sviranjem i pjevanjem.

Na koncu mise fra Ivan je uputio riječi zahvale svima koji su sudjelovali u organizaciji te čestitao roditeljima i djeci. Prvopričesnicima su uručeni prigodni pokloni, a nakon zajedničkog fotografiranja, prvopričesnici su nastavili slavlje u krugu svojih obitelji.


Autor: CroExpress Datum objave: 21.05.2024.