Od 18. svibnja do 31. srpnja 2024. godine, u Teatru Portaportese u Rimu, Via Portuense 102, održat će se osobna izložba fotografija Emiliana Bartoluccija, posvećena legendi košarke. Izložba, pod nazivom “Mozart” u čast genija Dražena Petrovića, ističe se svojom nježnošću i originalnošću, pružajući drugačiji pogled na život i karijeru ovog velikana.

Fotografije, obilježene elegantnom jednostavnošću, bilježe prepoznatljive geste, igru i stalnu potragu za osobnim usavršavanjem Dražena Petrovića. Kroz seriju snimaka, naglašena je opsesija za detaljima i odlučnost u postizanju uspjeha. Izložba, koja poštuje privatnu sferu glavnog protagonista, usredotočuje se isključivo na mit stvoren oko njegove figure zahvaljujući izvanrednoj karijeri.

Fotografije prikazuju neobične protagoniste u ikoničnim pokretima košarke i na neuobičajenim mjestima. Odabrane poze bilježe akciju, često prikazujući subjekte s leđa ili iz profila, nikada ne otkrivajući lica, kao da su promatrani s tribina. Izložene četrdeset i sedam fotografija skladno se stapaju, potičući maštu gledatelja i stvarajući duboku emocionalnu povezanost, nudeći živopisan hommage veličini ovog izvanrednog sportaša.

Ova izložba zaslužuje da se posjeti polako, u fascinantnom kutku Rima bogatom kulturnim referencama s suptilnim pasolinijevskim aromama.


Autor: CroExpress Datum objave: 22.05.2024.