Najveća humanitarna akcija Lions Distrikta 126, jubilarna 25. međunarodna Lions regata 2024, “Jedrima protiv droge“, održana je prošlog vikenda od 17-20. travnja u Marini Frapa u prelijepoj Rogoznici.

Uz sudjelovanje više od 40 posada iz cijele Europe, posjetitelji i nautičari su mogli uživati u trodnevnom programu, ispunjenom jedrenjem, druženjem, predavanjima, gastronomskim specijalitetima i vrhunskom glazbenom programu uz splitski disco bend DISCO MAGIC BAND, koji je rasplesao posjetitelje uz zvuke popularnih hitova disco glazbe 70-ih godina. Bend, koji uspješno postoji više od 17 godina, a koji je nastao u SAD-u, bio je vrhunski pokretač dobre zabave i plesa, izvodeći svjetske hitove Abbe, Boney M-a, Kool and the Ganga te ostale uspješnice Studija 54, odjeveni u ekskluzivnu odjeću sa šljokicama i perikama.

U Rogoznici održana 25. humanitarna Lions regata 'Jedrima protiv droge'. Splitski disco bend #DISCO #MAGIC #BAND, koji je rasplesao posjetitelje uz zvuke popularnih hitova disco glazbe 70-ih godina 🎥 Nenad Muštra

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Ponedjeljak, 22. travnja 2024.

Naime, cilj ove regate je bio podizanje svijesti o ovisnosti o drogama, poticanje prevencije te održavanje organizacije posvećene pomoći drogom pogođenim pojedincima i zajednicama. Ovisnost o drogama globalni je izazov a ovakve i slične organizacije regata, u velikoj su mjeri uspjele pomoći u suzbijanju te pošasti.

Lions Club International je najveća humanitarna organizacija na svijetu s 1,5 milijuna volontera, a pod sloganom “Mi služimo”, ona kroz različite humanitarne aktivnosti prikuplja sredstva, uključujući i LIONS regate, koje su vrlo zamijećene u Hrvatskoj te u cijeloj svjetskoj Lions zajednici.

Druženje na moru te nadmetanje u morskim vještinama, samo su jedan su od načina za prikupljanje donacija za rad brojnih udruga i ustanova za pomoć ovisnicima o opijatima, ali i ostalim oblicima ovisnosti prvenstveno kroz prevenciju i brojne aktivnosti koje takvi klubovi provode, kako bi se smanjili utjecaji pošasti modernog života. Hrvatska, kao nautička destinacija i pomorska zemlja, pravi je magnet za takva okupljanja.


Autor: Nenad Muštra Datum objave: 22.04.2024.