U župi sv. Franje Asiškog u sarajevskom naselju Dobrinja, po prvi put, u mjesecu svibnju, pokrenuta je molitvena inicijativa „Što je muškarac bez krunice“.

U Župi sv. Franje Asiškog u sarajevskom naselju Dobrinja, po prvi put, u mjesecu svibnju 2023. godine, pokrenuta je molitvena inicijativa „Što je muškarac bez krunice“. Cilj ove inicijative je bio potaknuti i ohrabriti muškarce svih uzrasta na molitvu krunice, koja je najjače duhovno oružje protiv zla i grijeha. Župnik, fra Danijel Rajić, na župnim obavijestima, citirajući riječi Sv. pisma: „Hoću dakle da muškarci mole na svakome mjestu, podižući čiste ruke bez srdžbe i raspre” (1 Tim 2,8) istaknuo je kako muškarci žurno trebaju vratiti krunicu u svoje ruke i posvetiti svoj život Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Na spomendan Gospe Fatimske osnovana je i grupa muškaraca molitelja pod nazivom Vitezovi Bezgrešne koji su se odazvali ovoj inicijativi, a do danas grupa broji dvadesetak članova. Svake nedjelje, prije večernje sv. mise, u 17:30 muškarci su predmolili Gospinu krunicu na trgu ispred crkve gdje je bio iznesen Gospin kip, a ostali vjernici su sudjelovali u molitvi, prenosi bitno.net.

Krunicu su molili na sljedeće nakane: za domovinu, mir i obraćenje grešnika, duhovnu obnovu obitelji, duhovni autoritet muškaraca, za život u predbračnoj čistoći, prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, za svećenike, časne sestre i nova duhovna zvanja, za duše u čistilištu, na osobne nakane i nakane Srca Isusova i Marijina.

Potaknuti osobnim iskustvom i zahvalni na milostima koje su do sad primili, muškarci molitelji odlučili su nastaviti s ovom inicijativom tijekom cijele godine moleći svake prve nedjelje Gospinu krunicu na već spomenute nakane.


Autor: CroExpress Datum objave: 06.06.2023.