Prepuna dvorana Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu, u organizaciji Županijske lige protiv raka, bila je premala da bi primila sve zainteresirane koji su u srijedu, 7. veljače došli u velikom broju, kako bi uveličali promociju knjige „Ružičasti crnjak“, autorice i umirovljene novinarke Slavice Aralice.

U knjizi koju krasi moto, „vrijeme mi je za život, nemam vremena za dijagnozu“, autorica Slavica Aralica na osebujan je humorističan i pripovjedački način, otvoreno progovorila o teškoj temi, iznenadnoj, zloćudnoj bolesti koja joj je promijenila život i nakon koje je drukčije počela gledati na svijet oko sebe.

Naime, uz prikaz dnevne borbe s rakom, pišući o svakoj fazi svog liječenja i dijeleći ta iskustva s prijateljima i dragim osobama iz svog života, autorica Slavica Aralica je prihvatila trenutni životni status, ali i iz njega izvukla svoju maksimalnu snagu te svjesnost da je u stanju prebroditi i pobijediti sve zapreke na putu do konačnog ozdravljenja.

U Splitu je pod motom 'vrijeme mi je za život, nemam vremena za dijagnozu', održana promocija knjige 'Ružičasti crnjak' autorice Slavice Aralice
Foto: Nenad Muštra

Slavica Aralica je završila Filozofski fakultet u Zagrebu, a novinarstvo je diplomirala na beogradskom institutu za novinarstvo. Radila je u listovima i medijima Suradnja, Slobodna Dalmacija, Nedjeljna Dalmacija, TV Marjan, te kao redaktor, urednik, lektor i srednjoškolski profesor. Osnivačica je udruge „Lanterna“ , koja prati školovanje iznadprosječno darovite djece.

Knjigu „Ružičasti crnjak“, predstavili su novinar i književnik Ivica Ivanišević, novinarka Žaklina Jurić, pedagoginja Mirjana Pešec te sociolog i pisac Bruno Šimleša. Ulomke je čitala glumica Monika Vuco Carev uz moderatoricu Andreu Viđak Midžor. Ovakva manifestacija i promocija knjige, još jednom su pokazali koliko su važne inicijative i programi koje podupire i organizira Županijska liga protiv raka Split, udruga koja se više od 50 godina bavi prevencijom i borbom protiv raka te skrbi i brigom za onkološke bolesnike.

Vrijedno je i napomenuti da je Županijska liga protiv raka Split, već petu godinu zaredom sudionica i organizatorica svjetske manifestacije i utrke Think Pink – Race for the Cure, koja se u Hrvatskoj, s velikim uspjehom održava u gradu Splitu.


Autor: CroExpress Datum objave: 08.02.2024.