U sudaru osobnog i teretnog automobila, nešto prije ponoći, na vinkovačkom području, poginula je 36-godišnja vozačica osobnog automobila, izvijestila je u subotu vukovarsko-srijemska policija.

S velikim žaljenjem i neizmjernom tugom javljamo da je u prometnoj nesreći na vinkovačkom području, na mjestu događaja, stradala Josipa Livaja, učiteljica koja je u okviru hrvatske nastave podučavala djecu hrvatski jezik u Münchenu, a tu informaciju je potvrdila i dr. Neda Caktaš, predsjednica Hrvatske kuće München javnom objavom na svom Facebook profilu, koju ovdje donosimo u cijelosti:

‘Tužna vijest za mnoge iz naše zajednice… U teškoj prometnoj nesreći kod Vinkovaca, na licu mjesta, jučer je poginula cijenjena i draga Josipa Livaja u 36. godini života. Djelovala je podučavajući djecu ovdje u Münchenu u okviru Hrvatske Nastave. Mnogi će je pamtiti kao dragu i milu učiteljicu, a naročito će je se sjećati naši mladi. Josipa, inače dijete branitelja, sada se u nebu pridružila svom ocu. Počivala u miru Božjem… Iskrena sućut obitelji u ime Hrvatske Kuće München, napisala je dr. Caktaš.’

Tužna vijest za mnoge iz naše zajednice… U teškoj prometnoj nesreći kod Vinkovaca, na licu mjesta, jučer je poginula…

Objavljuje Neda CaktasSubota, 24. veljače 2024.

Policija nakon očevida

Iz policije navode da je 36-godišnjakinja upravljajući osobnim automobilom vinkovačkih registarskih oznaka iz smjera Vinkovaca u smjeru Jankovaca, vozilom prešla na lijevu traku, u trenutku kada je iz suprotnog smjera nailazio teretni automobil srpskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji državljanin Srbije.

Pritom je došlo do udara prednjim dijelom osobnog vozila u prednje lijevi dio teretnog automobila, utvrdila je policija.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradala 36-godišnjakinja, a tijelo je prevezeno u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar, dok je 34-godišnjak lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u bolnici u Vinkovcima.

S velikim žaljenjem i neizmjernom tugom javljamo da je u prometnoj nesreći na vinkovačkom području, na mjestu događaja,…

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskeNedjelja, 25. veljače 2024.

Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 25.02.2024.