U idiličnom Tavankutu, malom mjestu u Srbiji, oživjela je božićna čarolija zahvaljujući izložbi božićnjaka koju je organiziralo Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Matija Gubec.

Ova manifestacija postala je centar okupljanja hrvatske zajednice u ovom dijelu Srbije, donoseći toplinu i radost blagdana.

Središnji događaj otvaranja izložbe obavio je župnik župe Presvetog Trojstva u Maloj Bosni, vlč. Dragan Muharem, dodatno obogaćujući atmosferu duhovnim značenjem božićnih tradicija. Nastup članova dječjeg zbora “Isusovi anđeli” župe Srce Isusovo, kao i tamburaša i članova zbora HKPD-a “Matija Gubec” Tavankut, dodatno su začinili svečanost prisutnima.

Poseban naglasak izložbe bili su božićnjaci i ukrasi ukrašeni slamom, koje su marljivo stvarale članice slamarskog odjela društva. Ova kreativna radionica održana je 20. studenog, a rezultat su bili predivni i jedinstveni radovi koji sada krase izložbeni prostor, oživljavajući tradicionalne tehniku i ljepotu božićnih ukrasa.

Sudionici su se složili da je ova izložba ne samo prilika za izražavanje kreativnosti i vještina, već i izvrstan način za jačanje zajedništva unutar hrvatske zajednice u Tavankutu. Ovakve manifestacije doprinose očuvanju kulturne baštine i tradicija te istovremeno stvaraju prostor za radostan duh blagdana među svima koji su se okupili u duhu zajedništva i ljubavi prema božićnim običajima.


Autor: CroExpress Datum objave: 06.12.2023.