Priprema se jedanaesta revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice izvan Hrvatske, a domaćin je već tradicionalno općina Tomislavgrad.

U Tomislavgradu, Bosna i Hercegovina, od 8. do 14. srpnja 2024. godine, Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika organizira jedanaestu po redu Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Cilj ovog programa je okupiti Hrvate diljem svijeta radi promicanja zajedničke tradicijske kulture te podrške Hrvatima u Bosni i Hercegovini u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Učenici 3. razreda tamburaške škole u Vancouveru, koja nosi naziv Tamburica Orchestra Kardinal Stepinac – Croatian folk ensemble founded in 1983., u tamošnjem Hrvatskom centru odsvirali splet pjesama pod nazivom „Kroz Hrvatsku”. Bravo, djeco 👏 #HrvatiuKanadi

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Ponedjeljak, 15. travnja 2024.

Proteklih godina, Revije su okupljale Hrvatice iz iseljeničkih zajednica diljem Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Australije, Novog Zelanda te predstavnice hrvatskih manjinskih zajednica.

Sjedište Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata nalazi se u Subotici

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskePonedjeljak, 15. travnja 2024.

Iz Hrvatske matice iseljenika pozivaju sve zainteresirane da podrže i sudjeluju u ovom jedinstvenom događaju.


Autor: CroExpress Datum objave: 16.04.2024.