U velikoj dvorani Hrvatskog doma Wels, u nedjelju, 17. ožujka, održana je svečana promocija knjiga za djecu i mlade autorice iz Tomislavgrada, Ivane Ćurić.

Ovo je bila prva posjeta Ivane Welsu te prva promocija knjiga takve tematike i dobne primjerenosti među Hrvatima u ovom dijelu Austrije.

Iz upravnog odbora “Hrvatskog doma Wels”, Ivana Rajić, predstavnik odjela za kulturu, izjavio je: “Iseljavanjem stanovništva sve je više mladih obitelji, što znači i više djece koja dolaze u tuđinu. Važno je očuvati naš materinji jezik, jer djeca često postanu izložena njemačkom jeziku kroz školovanje i prihvate ga kao svoj. Na nama je da se borimo za to da naša djeca ostanu višejezična i da uz njemački jezik nauče i čuvaju svoj materinji jezik.”

“Izuzetno smo sretni i zahvalni Ivani što je došla i prihvatila našu ideju o promociji kako bismo približili djeci knjige, čitanje, ali i njihove prijatelje iz domovine. Bilo je zanimljivo vidjeti djecu kako traže mirno mjesto nakon promocije kako bi prelistali knjigu i otkrili što se krije unutar korica.”

“Ova posjeta Ivane ima neizmjernu važnost za nas i nadamo se da nije posljednja. Već sada razmišljamo o novim idejama za suradnju, a Ivana je tu da ih zajedno ostvarimo. Ponosni smo i sretni što je imamo i što je otvorena za suradnju i promociju zavičaja.”

Na kraju promocije, posjetitelji su imali priliku dobiti potpis autorice te fotografirati se s njom, zaokružujući tako druženje koje su odvojili vrijeme da bi prisustvovali.


Autor: CroExpress Datum objave: 20.03.2024.