Konstituirakuća sjednica trećeg saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske održat će se 7. srpnja, a Plenarna sjednica Trećeg saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske održat će se 8. srpnja.

Konstituirajuća sjednica, na kojoj se bira novo vodstvo – predsjednik/ca i četiri potpredsjednika/ce je u četvrtak, 7. srpnja 2022. godine, s početkom u 9.00 sati u Hotelu Hilton Garden Inn u dvorani South na 8. katu, na adresi Radnička cesta 21 u Zagrebu. Službenom otvorenju nazočit će predsjednik Vlade Republike Hrvatske mr.sc. Andrej Plenković, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i drugi visoki uzvanici, a praćenje Sjednice za predstavnike medija predviđeno je u vremenu od 9.00 do 9.30 sati.

Plenarna sjednica je u petak, 8. srpnja 2022. godine, s početkom u 9.00 sati u Hotelu Hilton Garden Inn u dvorani South na 8. katu, na adresi Radnička cesta 21 u Zagrebu. Na Plenarnoj sjednici nazočit će predsjednik Sabora Republike Hrvatske Gordan Jandroković, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i drugi visoki uzvanici, a praćenje Sjednice za predstavnike medija predviđeno je u vremenu od 9.00 do 9.15 sati.

Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske pomaže Vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate koji žive izvan granica Hrvatske, a čine ga najugledniji predstavnici hrvatskih zajednica iz cijeloga svijeta i predstavnici najznačajinijih institucija u Republici Hrvatskoj.


Autor: CroExpress Datum objave: 05.07.2022.