Odvjetnik uhićenog vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića Davor Ćavar izjavio je u srijedu kako očekuje da će njegov branjenik u Uskoku biti ispitan u četvrtak, kada će dogovoriti i način njegove obrane.

 U izjavi novinarima pred zgradom osječkog Uskoka Ćavar je rekao kako njegov branjenik ipak nije ispitan danas, a očekuje da će biti ispitan u četvrtak, u prijepodnevnim satima.

Na pitanje kako će se Dekanić braniti na ispitivanju Ćavar ističe kako će njegovom klijentu, neposredno prije samog ispitivanja biti uručena pouka o pravima, iz koje će biti vidiljivo za što ga se tereti i tada će se dogovoriti o obrani.

Napomenuo je da je njegov klijent trenutno zadržan, a poslije će biti predan pritvorskom nadzorniku, dok će Uskok sutra odlučiti hoće li predati prijedlog za određivanje istražnog zatvora ili će biti pušten na slobodu.

Ćavar je izjavio da njegova stranka i dalje stoji kod svojeg prvog iskaza koji je dao neposredno nakon prometne nesreće, da nije vozio u toj spornoj nesreći.

Ističe kako s Dekanićem nije razgovarao o mogućnosti podnošenja ostavke na dužnost župana, ocijenivši kako je za to prerano.

Na upit je li ga iznenadilo što ga je Dekanić imenovao odvjetnikom, s obzirom da je na posljednjim lokalnim izborima bio kandidat SDP-a za vukovarsko-srijemskog župana, Ćavar je odgovorio da ga nije iznenadilo, jer je odvjetnik, profesionalac, a da on ne bira klijente po političkim bojama.

Dekanić je uoči prošlog Uskrsa sudjelovao u prometnoj nesreći u Cerni, između Vinkovaca i Županje. Dok je on tvrdio da je bio samo suvozač, kao što je zaključeno i u policijskom izvješću, mediji su prenosili tvrdnje svjedoka da je Dekanić, u alkoholiziranom stanju, nesreću izazvao kao vozač u službenom automobilu.

Uskok i policija ranije su u srijedu izvijestili da je uz Dekanića zbog prikrivanja prometne nesreće, odnosno povrede službene dužnosti, osumnjičeno troje policajaca i još dvije osobe.

U policijskom zapisniku nakon nesreće navedeno je da je službeni automobil vozio županov rođak Krešimir Bičanić koji je također uhićen, kao i troje policajaca – šef smjene, policajac koji je proveo očevid i policajka koja je alkotestirala župana. Uz njih je, kako se neslužbeno doznaje, uhićena i vlasnica kuće u koju se Dekanić zabio automobilom, jer nije prijavila nesreću.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 16.03.2023.