Udruga Stepinčeva oaza mira iz Zaprešića pokraj Zagreba, pokrenula je humanitarnu akciju ‘Srcem uz Saru’ u kojoj se sakupljaju sredstva za kombi s rampom koji bi joj olakšao odlaske na prijeko potrebne terapije i preglede. Za takav kombi je potrebno prikupiti gotovo 70 tisuća eura.

Sara Brkičić je četrnaestogodišnja djevojčica iz Zaprešića koja boluje od infantilne epileptičke encefalopatije, izuzetno rijetke genetske bolesti uzrokovane promjenom na genu FRRS1L. Zbog navedene bolesti Sara je nepokretna, skoro potpuno slijepa, izražene skolioze i hipotona.

S obzirom na njezino stanje, Sari je potreban kombi s rampom za osobe s invaliditetom kako bi mogla odlaziti na preglede i terapije kod liječnika. Sara je znakove bolesti počela pokazivati tek nakon prve godine života, a danas joj je potrebna potpuna briga i njega.

UKLJUČITE SE U HUMANITARNU AKCIJU: Sari (14) je potreban kombi s rampom za osobe s invaliditetom

Njezina majka, Ana Brkičić, ima status roditelja njegovatelja jer je Sari potrebna cjelodnevna skrb koja uključuje brojne aktivnosti kao što su to hranjenje, presvlačenje te okretanje djevojčice u snu zbog nepokretnosti.

Pozivaju se svi zainteresirani da pomognu Sari uplatom na račun:

Uplate iz Republike Hrvatske:

VLASNIK RAČUNA: STEPINCEVA OAZA MIRA
IBAN: HR0923600001300178217
MODEL: HR00
POZIV NA BROJ: 2023
OPIS PLAĆANJA: Srcem uz Saru

Uplate iz inozemstva:

IBAN: HR0923600001300178217
SWIFT CODE: ZABAHR2X

Više o Sari možete pogledati i u prilogu Oaze mira.


Autor: CroExpress Datum objave: 15.03.2023.