U Hrvatskoj je Dan žalosti u spomen na osmero mladih koji su tragično umrli u novogodišnjoj noći, a premijer Andrej Plenković u utorak je izrazio sućut njihovim obiteljima i prijateljima.

“Dan žalosti proglasili smo u trajni spomen na osmero mladih Hrvata iz Bosne i Hercegovine koji su tragično stradali u novogodišnjoj noći u Tribistovu kod Posušja. U ovim teškim trenucima, Hrvatska je u mislima s obiteljima i prijateljima preminulih te im izražavamo najiskreniju sućut”, stoji u poruci premijera na twitteru.

Osmero mladih umrlo je u novogodišnjoj noći od posljedica trovanja ispušnim plinovima od agregata koji je vikendicu u mjestu Tribistovo kod Posušja, gdje su čekali Novu godinu, opskrbljivala električnom energijom.

Nakon tog tragičnog događaja, kao poruku “solidarnosti i potpore u ime cijele Hrvatske”, Vlada je današnji dan proglasila Danom žalosti u Hrvatskoj.

Na posljednjem ispraćaju jučer je sudjelovao Zvonko Milas, državni tajnik Središnji Državni Ured za Hrvate Izvan Republike Hrvatske.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 05.01.2021.