Iz Zagrebačkog holdinga tvrde da se ova usluga normalno obavlja i da će se ubuduće obavljati neometano.

“Čistoća je u petak prestala pružati uslugu odvoza biootpada. Film pojašnjava gdje je prikupljeni otpad od četvrtka, no ostaje nepoznanica gdje su završile stotine tona otpada prikupljenih proteklih tjedana?Naime, privatni oporabitelj iz Križevaca prestao je preuzimati biootpad iz Zagreba prije nekoliko tjedana.

Kompostana Zrinjevca na Jakuševcu je danima zatvorena od strane Državnog inspektorata zbog kršenja zakona. Čistoća obustavom odvoza biootpada opet krši zakon. Gradskim odlagalištem otpada Jakuševec Prudinec upravljaju tvrtke “kumova”, Tigra Milana Penave i Eko-flor plus, Petra Pripuza”, uz priloženi je video na svome Facebook profilu napisao gradski zastupnik Renato Petek.

Gdje završava biootpad iz zagrebačkih kućanstava?

Čistoća je u petak prestala pružati uslugu odvoza biootpada. Film pojašnjava gdje je prikupljeni otpad od četvrtka, no ostaje nepoznanica gdje su završile stotine tona otpada prikupljenih proteklih tjedana?Naime, privatni oporabitelj iz Križevaca prestao je preuzimati biootpad iz Zagreba prije nekoliko tjedana. Kompostana Zrinjevca na Jakuševcu je danima zatvorena od strane Državnog inspektorata zbog kršenja zakona. Čistoća obustavom odvoza biootpada opet krši zakon. Gradskim odlagalištem otpada Jakuševec Prudinec upravljaju tvrtke “kumova”, Tigra Milana Penave i Eko-flor plus, Petra Pripuza.

Gepostet von Renato Petek am Montag, 12. Oktober 2020

Zagrebački holding, pod kojim djeluje Čistoća, uskoro je poslao svoj odgovor.

“Vezano za neistinite i netočne tvrdnje gradskog zastupnika Renata Peteka oko načina prikupljanja biootoada na području grada Zagreba, radi pravovaljanog informiranja javnosti, priopćavamo sljedeće:

Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća nije prestala odvoziti biootpad koji građani odvajaju na kućnom pragu. Ova usluga se normalno obavlja i u buduće će se obavljati neometano.

Biootpad koji je kratkotrajno odložen u rolo kontejnerima na Servisno-operativnom centru podružnice Čistoća naknadno je zbrinut. Podružnica Čistoća nema manjak tehničkih kapaciteta i ne miješa miješani komunalni otpad s biootpadom. Obzirom da je u posljednje vrijeme na više mjesta preuzimanja biootpada utvrđeno kako se najvećim dijelom radi o miješanom komunalnom otpadu obzirom na veliki udio otpada koji nije biorazgradiv, radnici Čistoće takav otpad bili su prinuđeni skupljati kao miješani komunalni otpad i kao takav odlagati ga te se ovdje radi o iznimkama”, odgovorili su na objavljeni video.


Autor: CroExpress Datum objave: 14.10.2020.