Burning Woman, Ocean 8, House of Cards, Patriots Day, Ghostbusters, Proud Mary samo su neki od hit filmova i serija u kojima je glumio naš Marco, a sada na listu dolazi i hit komedija s Leonardom DiCaprijem i Meryl Streep.

Apokaliptična Netflixova komedija “Don’t Look Up“, “o stvarnim događajima koji se nisu dogodili – još”, hrvatsku će publiku, osim zbog sjajne oskarovske glumačke postave zasigurno privući i jer jednu od uloga igra naš glumac s bostonskom adresom, Marco Radaković.

Marco u filmu igra tajnog agenta zaduženog za sigurnost Meryl Streep, odnosno predsjednice Orleans koja najavu znanstvenika Leonarda DiCaprija i Jennifer Lawrence da komet juri prema Zemlji, ne shvaća nimalo ozbiljno.

Judy Judith Bouley, casting direktorica za Marca je rekla da se među 150 kandidata za jednog od šest tajnih agenata, Marco odmah istaknuo.

“On je… nevjerojatan. Marco ima izgled agenta tajne službe – snagu, agilnost i iskustvo s preko 40 oružja! I, Marco je po prirodi netko kome sam mogla vjerovati. Znala sam da će kamera (a tako i naša publika) cijeniti njegovu autentičnost. Također, u castingu se uvelike oslanjam na svoje osjećaje. I, u razgovoru s Markom, osjetila sam njegovo srce. Osjećala sam da je Marco čovjek od riječi. Snažan glumac i dobar čovjek.”

Inače Marco je rođen u Zagrebu. Bivši je nogometaš koji je igrao s velikim hrvatskim zvijezdama, hrvatskim reprezentativcima Zvonimirom Soldom i Alenom Peternacom. U Boston se preselio nakon Domovinskog rata, gotovo s ratišta.

S glumom se počeo baviti slučajno. “Dok sam pohađao Državno sveučilište Salem, upoznao sam jednu mladu ženu koji mi je ponudila posao modela. Nisam znao da je bila agent jedne od najpoznatijih modnih agencija u Sjedinjenim Državama. Otišao sam na probno snimanje, snimili smo radne snimke i to je bio proboj ka modnoj industriji, ali i glumi.”, ispričao je nedavno u intervjuu za Wish.hr.

Burning Woman, Ocean 8, House of Cards, Patriots Day, Ghostbusters, Proud Mary samo su neki od hit filmova i serija u kojima je glumio naš Marco.

Želimo mu puno uspjeha u daljnoj karijeri i naravno, ono što si i sam želi, da čim prije posjeti svoju domovinu i obitelj.

“Don’t Look Up” u kinima igra od 10. prosinca, a na Netflixu će biti dostupan od 24. prosinca. Do tad, pogledajte trailer:


Autor: CroExpress Datum objave: 11.12.2021.