U nedjelju, 27. siječnja, Hrvatska katolička zajednica Stuttgart organizirala je značajno hodočašće u franjevački samostan i crkvu u Engelberg.

Ovo posebno putovanje održano je u prigodi dobivanja potpunog oprosta od svih vremenitih kazni, u skladu s nadahnutom odlukom franjevačkih crkava diljem svijeta, u razdoblju od 8. prosinca 2023. do 2. veljače 2024. godine.

Uz prisustvo 130 vjernika koji su stigli u dva autobusa pod vodstvom fra Filipa Mimice, Hrvatska katolička zajednica Stuttgart nije bila sama u svom putovanju. S njima su se pridružili vjernici iz HKZ Bad Cannstatta i Feuerbacha, ukupno 50 vjernika, koji su stigli u jednom autobusu s đakonom Ivanom Jelečem. Prije polaska na hodočašće, vjernici su imali priliku za ispovijed u svojim zajednicama, pripremajući se duhovno za ovaj važan događaj.

Po dolasku u samostan, svi su bili srdačno pozdravljeni od strane samostanskog vikara, nakon čega je uslijedilo slavlje mise i molitve vezane uz oprost. Misu je predvodio fra Filip, pružajući duhovno vodstvo i potporu svima prisutnima. Nakon misnog slavlja, organiziran je zajednički ručak u samostanskom restoranu, pružajući priliku za bratsko zajedništvo i razmjenu duhovnih iskustava.

Uz obilazak samostana i molitvu krunice, vjernici su se nakon ispunjenog dana uputili natrag prema Stuttgartu, noseći sa sobom duboko duhovno iskustvo i blagoslov ovog posebnog hodočašća u Engelbergu.


Autor: CroExpress Datum objave: 29.01.2024.