Danas će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održati sjednica Vlade na kojoj se očekuje odluka o povećanju kapaciteta LNG terminala u Omišlju na više od 6 milijardi prostornih metara plina na godinu.

Na sjednici će se naći 19 točaka u otvorenom dijelu i pet u zatvorenom.

Uz ostalo, Vlada će primiti informaciju o aktualnom stanju vezanom za potres, te razmatrati niz prijedloga poput Prijedloga odluke o donošenju Nacionalnog akcijskog plana energetske učinkovitosti za razdoblje od 2022. do 2024. godine, Prijedloga odluke o osnivanju Nacionalnog vijeća za zaštitu potrošača, Prijedloga zaključka u vezi s potpisivanjem ugovora o provedbi Okvirnog ugovora za opskrbu lijekom Veklury (remdesivir) za liječenje COVID-19 pacijenata kojima je potreban dodatni kisik, i drugih.

Hrvatska će udvostručiti kapacitet LNG-a na otoku Krk

Podsjetimo, krajem srpnja ove godine Hrvatska je najavila da će u aktualnoj energetskoj krizi udvostručiti kapacitet LNG-a na otoku Krku s 2,9 milijarda na 6,1 milijardu kubičnih metara. Prenosi HRT.

Vlada želi Hrvatsku pozicionirati kao regionalno energetsko središte u srednjoj Europi kako bi mogla pokriti energetske potrebe svojih susjeda – Slovenije, Bosne i Hercegovine te Mađarske. Hrvatska planira i udvostručiti kapacitete Jadranskog naftovoda (JANAF) koji već s postojećim kapacitetima može zadovoljiti sve potrebe Mađarske. 


Autor: CroExpress Datum objave: 18.08.2022.