Nova zatvaranja, ograničenja uvedena, kako svugdje, tako i u Njemačkoj, mnogima su ugrozili ionako već načetu egzistenciju. Svjestan toga, Kruno Plaščević, vlasnik Facebook grupe “Hrvati u Hamburgu i okolici” pozvao je sve one koji trebaju pomoć da se jave.

Krunu Plaščevića smo nedavno upoznali kada smo pisali priču o pomoći za Petrinju i Sisak koju su organizirali i potpomogli, putem Facebooka u grupi Hrvati u Hamburgu i okolici, brojni iseljeni Hrvati i drugi narodi. Kruno sa suprugom Nataškom vodi spomenutu stranicu, a sada je upravo na njoj objavio još jednu akciju: pomoć za one ugrožene trenutačnom epidemiološkom situacijom.

“Moin liebe Leute! Kako ste? Kako se nosite sa ovim novim mjerama? Da li vam je ugrožena životna egzistencija? Ukoliko ima netko problema da ne može preživjeti od plaće do plaće, da ne može kupiti osnovne potrepštine neophodne za normalan život neka mi se javi u inbox bez ustručavanja. Pokušat ćemo nešto riješiti uz pomoć dobrih duša ove grupe. Diskrecija zagarantirana… Svi za jednoga, jedan za sve….”, napisao je Kruno u objavi.

Reakcija članova grupe pokazala je kako je njihovo srce veliko i otvoreno za druge. Brojni su komentari da su spremni pomoći.

“Da pomažemo jedni drugima je upravo razlog zašto sam i primio ove grupe”, kaže nam Kruno.

Četvrti val pandemije

Njemačka novim mjerama nastoji zaustaviti galop četvrtog vala pandemije.

Savezne pokrajine, Bavarska na jugu, Saska na istoku i Tirinška u središnjoj Njemačkoj vratile su sveobuhvatna zatvaranja koja podsjećaju na karantenu, dok broj zaraza prijeti preopteretiti bolnice. Širom zemlje necijepljeni se suočavaju sa sve više javnih restrikcija, poput zabrana ulaska u klubove, restorane, barove pa i neke trgovine u jako pogođenim regijama.

Mnogi ugostitelji strahuju od stečaja. I ne samo ugostitelji, pandemija pogađa gotovo sve, a poskupljenje dodatno otežava ionako skup život.

Upravo iz tih razloga Krunoslav je dobio poticaj pokrenuti akciju za one u potrebi pomoći sunarodnjaka.


Autor: CroExpress Datum objave: 25.11.2021.