Istaknuli su da su njihovi članovi najvećim dijelom izravni sudionici Domovinskog rata, djeca iz braniteljskih obitelji, članovi braniteljskih udruga, zbog čega su iznimno pogođeni ovakvim tekstom.

Kolumnu Borisa Dežulovića u srijedu su osudili i iz vukovarske organizacije HDZ-a te poručili kako je riječ o do sada neviđenom obezvrjeđivanju žrtve Vukovara i Domovinskog rata.

“Zar nekome toliko može smetati žrtva hrvatskih branitelja i civila za slobodnu i neovisnu Hrvatsku kakvu danas imamo”, upitali su iz vukovarskog HDZ-a u priopćenju.

Ističu da su njihovi članovi najvećim dijelom izravni sudionici Domovinskog rata, djeca iz braniteljskih obitelji, članovi braniteljskih udruga, zbog čega su iznimno pogođeni ovakvim tekstom – “bombom u ove, već dovoljno bolne i sjetne dane”.

Podsjećaju da se od sredine listopada do kraja studenoga u Vukovaru gotovo svakodnevno obilježavaju obljetnice – molitve i odavanje počasti za više od 2700 ljudskih žrtava.

“To su neizbrisivi datumi hrvatske povijesti s krvavim tragom vječne boli i patnje za sve one koji su pokopali svoje najmilije, za sve one koji ih još uvijek traže, za sve one koji su golim rukama branili svoj grad. Vukovar s time živi svaki dan, a kroz ove dane dijelimo sjećanja, istinu, ponos i zahvalnost sa svima koji osjećaju, znaju i razumiju žrtvu Vukovara”, navode iz HDZ-a.

Dežulović je u kolumni pod nazivom “J*** vas Vukovar” među ostalim napisao: “Punih je, eto, trideset godina kako ga ne vade iz pozlaćenih usta, trideset nam godina njime mjere domoljublje, da bi nakon trideset godina hipnotičkog domobojaznog mrmorenja Vukovar…”.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 03.11.2021.