Kako neslužbeno doznaje Hina, 45 milijuna kuna financirano je kreditom.

Odbjegli Zdravko Mamić državi je namirio 52 milijuna kuna na što ga je obvezala pravomoćna presuda osječkog Županijskog suda za izvlačenje novca iz Dinama, nakon sporazuma koje je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo sklopilo s njegovom suprugom.

Državno odvjetništvo je, ne navodeći imena, potvrdilo da su radi naplate oduzete imovinske koristi na temelju pravomoćne i ovršne presude Županijskog suda u Osijeku od 6. lipnja 2018. sa suprugom osuđenika 28. lipnja 2021. sklopila sporazum o namirenju.

Država je i prije sklapanja sporazuma s Mamićevom suprugom, a nakon što je presuda postala pravomoćna, naplatila ranije blokiranih 7,5 milijuna kuna.

Supruga se sporazumom obvezala ispuniti preostalu obvezu od 44,5 milijuna kuna u roku od 30 dana.

Navedeni iznos uplaćen je 21. srpnja 2021. u korist proračuna Republike Hrvatske, doznaje se u državnom odvjetništvu.

Kako neslužbeno doznajemo, 45 milijuna kuna financirano je kreditom. Usto, s obzirom na Ustavnu tužbu koja je podnesena, u slučaju vraćanja predmeta na početak, u sporazum je uneseno da novac ostaje kao osiguranje do okončanja.

Protiv Mamića i suradnika vodi se još jedno suđenje zbog izvlačenja novca iz Dinama, a pod istragom je i zbog podmićivanja osječkih sudaca kojima je davao mito kako bi mu pogodovati.


 

Autor: CroExpress/Hina Datum objave: 22.07.2021.