Gost jubilarnog 100. izdanja emisije Portret prvaka bio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Najuspješniji i najdugovječniji hrvatski izbornik govori o svojoj igračkoj i trenerskoj karijeri.

U emisiji RTVHB pod nazivom Portret prvaka, urednika i voditelja Alberta Pehara gostovao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Kao igrač započeo je u Triglavu iz Livna, želio je uspjeti u Hajduku, put ga odveo u Dinamo Vinkovce, Budućnost, Velež, a karijeru završava u Varteksu gdje počinje i trenerski posao.

Jedini otkaz kao trener dobiva u Rijeci, nakon koje kratko vodi Dinamo Tiranu i Slaven Belupo, a svoje kvalitete kao stručnjak potvrđuje u Aziji gdje provodi više od 6 godina.

Nakon Azije događa se povijesni poziv da vodi hrvatsku nogometnu reprezentaciju s kojom osvaja srebro i broncu na Svjetskom prvenstvu i srebro u Ligi nacija.

Između ostalog, rođeni Livnjak najavljuje Europsko prvenstvo u Njemačkoj i govori o obitelji, vjeri i domoljublju što su mu i prioriteti u životu.

Osvrnuo se na BiH nogomet i dvije osobe koje su obilježile njegovu karijeru, na Miroslava Ćiru Blaževića i Luku Modrića. Urednik i voditelj emisije Portret prvaka je Albert Pehar.


Autor: CroExpress Datum objave: 11.03.2024.