Imamo srebro, imamo broncu i sada želimo zlatnu medalju, to nam nedostaje u svemu, rekao je izbornik hrvatskih nogometaša Zlatko Dalić nakon polufinalne pobjede 4-2 protiv Nizozemske u Ligi nacija.

Sjajna je bila utakmica u Rotterdamu u kojoj je Hrvatska protiv domaćina završnice turnira ovog natjecanja dominirala tijekom drugog poluvremena i potom u produžecima. Vodila je Hrvatska do šeste minute sudačke nadoknade, ali je tada Nizozemska izjednačila na 2-2. No, to Hrvatsku nije sputalo, već je uz dva gola u dodatnih trideset minuta proslavila pobjedu.

„Čestitke dečkima na tome kako su igrali i borili se. Ovo je pobjeda hrvatskog naroda, jer moram čestitati i hrvatskim navijačima koji su također odradili nevjerojatan posao. Kapa dolje svima. Imamo još jednu medalju i novi uspjeh. Ovo je sve nestvarno, ali točno ovo igrači i zaslužuju. Njima je ovaj uspjeh donijela njihova borba i sjajni, veličanstveni treninzi koje su odrađivali prije samog polufinala“, u jednom dahu je sretno govorio izbornik Zlatko Dalić.

„Mi smo grupa, mi smo zajedno i kod nas je uvijek iznad svih Hrvatska. Mi imamo ono što vjerojatno mnogi drugi nemaju. Patimo, ali i prolazimo pobjednički kroz sve to. Navikli smo na ovakve utakmice. Ovo je sigurno jedna od najvećih naših pobjeda, sigurno jedna od onih povijesnih. Primili smo pogodak u 96. minuti, ali nismo posustali. Naučili smo sve ovo prolaziti, jer imamo kvalitetu i karakter“.

Izbornik Dalić je komentirao i odluku da u prvu momčad postavi Luku Ivanušeca, kao i Ivana Perišića na lijevi bok.

„Ivanušec je imao sjajan drugi dio sezone, a imali smo ideju da on i Pašalić ulaze unutra. Pomognu veznom redu i u fazi obrane. Svi su odradili sjajan posao, a ja sam im poručio da ako ponove sve ono što su radili na treninzima da nema straha. Finale? Nemam nikakvu želju, nije važno tko će nam biti suparnik, već je važno kakvi smo mi. Proslavit ćemo, odmoriti se i pripremiti za finale. Nedostaje nam to zlato da priča dobije i tu epizodu“, završio je Dalić.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 15.06.2023.