Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Zvonko Milas zahvalio je u petak bosanskohercegovačkim Hrvatima na donaciji 1,5 milijuna kuna potresom pogođenom području Banovine kazavši da je to znak zajedništva.

“Posebno želim izraziti zahvalnost u vezi obnove Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Petrinja gdje ćemo jednom simboličnom gestom solidarnosti pripadnika istog naroda koji žive u dvije države, pokazati da u hrvatskom narodu nitko nikada nije sam”, rekao je Milas u Kiseljaku nakon susreta s predstavnicima Hrvata iz BiH.

Najavljenom pomoći od 1,5 milijuna kuna potvrđeno je zajedništvo i da se ‘uvijek ima na koga osloniti kako je to bilo prije 30 godina’, rekao je.

“Vjerujem da ćemo nastaviti suradnju koja će doprinijeti da BiH, odnosno sva područja gdje žive Hrvati i svi drugi budu mjesta ugodna za život”, istaknuo je Milas.

Bosanskohercegovački Hrvati, koji su se od prvog dana uključili u pomoć potresom stradaloj Banovini, donirali su 1,5 milijuna kuna za obnovu petrinjske OŠ Dragutina Tadijanovića, objavio je u utorak u Petrinji predsjedatelj Doma naroda bosanskohercegovačkog parlamenta i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Ta bi škola trebala biti u funkciji početkom iduće školske godine kada bi se u njezine klupe trebalo vratiti oko 500 učenika.

On je nakon sjednice u Kiseljaku istaknuo da hrvatska područja u BiH i u ovoj godini bilježe znatan pad punjenja proračuna. Izrazio je očekivanje da će se suradnja institucija Republike Hrvatske i BiH nastaviti i u predstojećim godinama.

Državni tajnik Zvonko Milas sudjelovao je na sastanku s hrvatskim predstavnicima izvršne vlasti na lokalnoj i…

Objavljuje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike HrvatskePetak, 16. travnja 2021.

Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 16.04.2021.