Piše: Edi Zelić

U19 sastav Carl Zeissa, u kojem standardno mjesto već ima ovaj 17-godišnji Širokobriježanin, trenutno je šesto u juniorskoj Bundesligi, a Ante je uvelike pridonio stabilizaciji obrane u odnosu na prošlu godinu. Standardno dobre igre i pozivi u hrvatsku nogometnu reprezentaciju doveli su i do Antine nominacije za sportsku nadu godine u sportskom savezu Jene.

‘Drago mi je da sam nominiran. Velika je to čast i na neki način priznanje za sav dosadašnji rad. Međutim, na mene ne mogu utjecati nikakve nagrade. Znam da je najvažnije naporno raditi i trenirati te redovito igrati. Hvala Bogu, do sada me ozljede zaobilaze, pa neka tako i ostane’, skroman je Ante Prskalo, koji nije želio komentirati nepozivanje u sastav hrvatske U17 selekcije na Svjetsko prvenstvo u Ujedinjenim arapskim emiratima nego je tek zaželio svu sreći izabranicima trenera Ivana Gudelja.

S obzirom na dosadašnje igre i pokazano zalaganje, prava je šteta što igrači poput Prskala nisu ušli u uži sastav. Vjerojatno rupe u obrani ne bi bile tako velike kao što jesu niti bi manjkalo zalaganja za hrvatski nacionalni dres.

Datum objave: 22.06.2014.