Sve je spremno! Hajdukovi juniori danas od 18:00 sati protiv Milana u Ženevi igraju jednu od najvećih utakmica u povijesti Akademije HNK Hajduk ”Luka Kaliterna”, omladinske škole koja je izbacila kultne, velike igrače povijesti Bijelih.

Igrači trenera Marijana Budimira, nasmiješeni, ali iznimno fokusirani i hrabri čekaju danas susret protiv vršnjaka iz talijanskog giganta. Napravili su mladi hajdukovci veliki uspjeh do sada, ali ne namjeravaju stati danas na tome.

– Osjećaj je odličan. Došli smo na Final Four. Velika scena za sve igrače, za klub. Hajduk je došao u polufinale europskog natjecanja nakon dugo godina. Mislim da je ovo prava promocija igrača, trenera, kluba i hrvatskog nogometa. Milan je veliki klub, ali pobjeđivali smo mi ove godine takve momčadi. Nadam se da ćemo biti pravi, da će igrači biti inspirirani, da ćemo imati malo sreće i proći dalje – posljednja je poruka trenera Budimira uoči same utakmice.

Na svom putu Bijeli su svladali respektabilne i velike momčadi, azerbajdžansku Gabalu, albansku Apoloniju, ukrajinski Šahtar, engleski Manchester City te na koncu njemačku Borussiju Dortmund u dramatičnom ispucavanju jedanaesteraca na kultnom Westfalenu.

Budimirov stožer pomno je analizirao svog protivnika kojemu daju iznimno poštovanje uoči utakmice. Raspoloženje među igračima je odlično, na svakom koraku se osjeća jedno veliko zajedništvo cijele delegacije Bijelih koja je prisutna u Švicarskoj. Imat će hajdukovci ogromnu podršku svojih navijača koji već od jučer stižu u Ženevu, a već na treningu u Colovray centru navijači su posjetili momčad i dali potporu uoči današnjeg ogleda.


Autor: CroExpress/hajduk.hr Datum objave: 21.04.2023.