Za nekoliko dana nam slijedi kruna ovogodišnjeg „Crikvenica Summer Showtimea“ –  56. „Ribarski tjedan“,koji je dio projekta „Kvarner Maritime Heritage“. To je jedna od najstarijih manifestacija u Crikvenici, a ove će se godine održavati od 27. kolovoza do 3. rujna.

Tjedan je to u kojem se spaja ljubav prema tradiciji, moru i zabavi. Crikvenica je poznata po bogatoj ribarskoj prošlosti te brojnim svjetski priznatim ribarima i izumiteljima ribarskih alata, a „Ribarski tjedan“ je jedan od podsjetnika na ribarstvo, jednu od osnovnih djelatnosti nekadašnjih Crikveničana.

Očekuje vas bogata gastro i eno ponuda prilagođena svačijem nepcu te tradicijska i kulturno-zabavna događanja za sve uzraste. Osim na kopnu, očekuju vas i raznovrsne aktivnosti na moru.

Prvi dan „Ribarskoga tjedna“, 27. kolovoza, počinje jednom od novosti ove manifestacije. Riječ je o big-game fishingu ili sportskom ribolovu, koji će se održavati svaki dan u jutarnjem terminu po promotivnim cijenama. Svi zainteresirani se mogu prijaviti i pronaći više informacija na stranici https://hr.tunafishing-mauro.com/. Ne propustite jedinstveni doživljaj na moru uz bok organizatora i svjetskog prvaka sportskog ribolova – Maura Lukšića!

U jutarnjim satima smo za naše najmlađe pripremili edukativnu radionicu „Ča je to ribarija?“. U popodnevnim satima možete uživati u razgledavanju interpretacijskog plovidbenog centra, lošinjskog jedrenjaka „Nerezinca“. Jedrenjak je obnovljen po uzoru na lošinjske logere s kraja 19. stoljeća, a od 2010. godine je na listi zaštićenih kulturnih dobara Ministarstva kulture RH. U večernjim satima slijedi nam Noć vaterpola, Gastro večer i vinski sajam, dječja likovna radionica te prodajna izložba suvenira i rukotvorina. Svečano otvorenje 56. Ribarskog tjedna zakazano je u 20:00 sati, a nakon službenog dijela slijedi plovidba karavane turističkih brodova crikveničkim akvatorijem, predvođena lošinjskim logerom. Vožnja turističkim brodovima je besplatna za sve zainteresirane. Rasplesat će nas glazbeni nastupi Alena Nižetića i glazbenog sastava „Baruffa“ na Trgu Stjepana Radića. Centrom Crikvenice će se premijerno razvući najveća hrvatska navijačka zastava, duga čak 200 metara, koja će u studenom krenuti i u daleki  Katar na Svjetsko nogometno prvenstvo.

56. 'Ribarski tjedan' u Crikvenici
TZ grada Crikvenice

Crikveničani i njihovi gosti će i ove godine tjedan dana uživati u sjajnim glazbenim nastupima (Alen Nižetić, Vanna, glazbeni sastav „Baruffa“, klapa „Tramuntana“, klapa „Vinčace“, glazbeni sastav „Trio Crikvenica“, Joso Butorac, glazbeni sastav „Grooversi“), dječjim likovnim i edukativnim radionicama, a na bogatu tradiciju će nas podsjetiti prodajne izložbe, izložbe u muzeju i Kućici od ribari, jedrenje i veslanje na drvenim barkama, Festival čakavske besede ČAfest… Ovogodišnja novost „Ribarskoga tjedna“ je gastro ponuda („Fish street food zona“ i „Primorska riblja kuhinja by ‘Jadran’“) u kućicama na dvije lokacije u centru grada te vinski sajam „Vina našeg kraja“, budući da se konzumacija ribe savršeno nadopunjuje s kapljicom vina. A ukoliko želite naučiti nešto više o vinima i dobro se zabaviti, dobrodošli ste na vinske radionice na koje se možete prijaviti osobno u Turističko – informativnom centru u Crikvenici ili mailom na adresu prijava@tzg-crikvenice.hr. Svaki dan tijekom „Ribarskoga tjedna“ centrom grada zaplivat će ribice. Među običnima, pronađite zlatnu ribicu, donesite ju u Info centar Crikvenica i osvojite nagradu.

Također, ne zaboravite se fotografirati na našim foto pointovima kako biste kući ponijeli lijepu uspomenu i provozati se na našem panoramskom kotaču po promotivnim cijenama tijekom slavljeničkog tjedna. Sva ljepota i raznolikost Crikvenice zrcali se u „Ribarskome tjednu“, na vama je samo da izaberete što prije vidjeti i doživjeti.

Detaljan program 56. Ribarskog tjedna u Crikvenici

Pridružite nam se u subotu, 27. kolovoza, na tradicionalnome 56. „Ribarskom tjednu“ u Crikvenici! Kušajte ukusna riblja jela, plešite, pjevajte i zabavite se uz bogati program događanja. Zaljubite se u našu tradiciju (ako do sada niste imali priliku).

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Suorganizatori: „Jadran“ d.d., Cocktail bar „Balustrada“, Kavana „Toš“, Ugostiteljski obrt „Feral“,  JD „Val“ Crikvenica, PŠRD „Arbun“ Crikvenica, Vaterpolo klub „Crikvenica“, Katedra čakavskoga sabora „Kotor“ Crikvenica, Muzej grada Crikvenice, Vinska kuća „Pavlomir“, Eko selo „Selce“ d.o.o., Obrt „Glamour“, Big game fishing with Mauro, podmornica „Peppy“, M/B „Sfera“, M/B „MS Lord“, M/B „Plima“, M/B „Primorka“

Pokrovitelji: Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera, Primorsko-goranska županija, Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, „Eko – Murvica“ d.o.o., „Hyper Dizajn d.o.o.“


Autor: TZ grada Crikvenice Datum objave: 22.08.2022.