Hrvatska u 20 sati ide u boj za polufinale SP-a. Izbornik Zlatko Dalić je na zadnjem treningu donoio odluku o prvih 11, očekuje se samo jedna promjena u sastavu u odnosu na sudar s Brazilom.

Hrvatska od 20 sati ide u boj za polufinale SP-a. Kako doznaje Večernji list, očekuje se samo jedna promjena u sastavu u odnosu na sudar s Brazilom, umjesto Marija Pašalića od prve minute na desnom krilu trebao bi startati Nikola Vlašić.

Vatreni će stadion Lusaila upoznati neposredno prije utakmice dok su gaučosi već nastupali na tom stadionu.U kampu hrvatske reprezentacije u Dohi, Al Ersal 3 opuštena je atmosfera, a da se nešto važno događa vidljivo je tek po broju novinara koji ‘opsjedaju’ bazu vatrenih. Od utakmice s Brazilom sve je teže pronaći mjesto za stolom u press centru, ili za kameru uz teren. Previše stresa nema niti u suparničkim redovima.

Među novinarskim ekipama koje su se pojavile na treningu gauča pojavio se i legendarni bugarski nogometaš Hristo Stoičkov koji se srdačno pozdravio s argentinskim izbornikom Lionelom Scalonijem. – Argentina se dobro brani, ide do krajnjih granica i to je njihova snaga – kazao je Stoičkov za argentinske medije. Scaloni zbog žutih kartona ne može računati na Marcosa Acunu i Gonzala Montiela, dok je Alejandro Papu Gomez trenirao pod nadzorom fiziterapeuta zbog manjih problema s gležnjem.
Bilo je upitno i fizičko stanje Angela Di Marije i Rodriga De Paula.

Zbog problema s mišićima, Di Maria i De Paul nisu mogli igrati cijelo četvrtfinale protiv Nizozemaca. De Paul je izašao u 65. minuti, dok je Di Maria odigrao samo posljednjih 10 minuta produžetka. No Scaloni je istaknuo kako bi obojica trebala biti spremna. – Danas ćemo imati jasniju viziju situacije. No, za sada su dostupni, a to je umirujuće,” kazao je. Ako Di Marija neće biti posve spreman, njegovo mjesto mogao bi zauzeti Leandro Paredes.


Autor: CroExpress Datum objave: 13.12.2022.