Najvećim derbijem hrvatskog nogometa otvara se nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Sutra, na stadionu Maksimir, s početkom u 20 sati, započinje borba za trofej Superkupa. Dinamo, kao osvajač prvenstva i branitelj naslova osvajača Superkupa, smatra se favoritom u ovoj utakmici. Posebno se to ističe s obzirom na činjenicu da Splićani dolaze bez svog najboljeg igrača Marka Livaje.

“Bili” su se pojačali za novu sezonu s čak pet novih igrača: Zvonimir Šarlija, Leon Dajaku, Fahd Moufi, Vadis Odjidja-Ofoe i Ismaël Diallo. Također, u redove Splićana su se vratili Dolček i Filip Čujić nakon posudbi. S druge strane, Dinamo nije puno trgovao, a jedino pojačanje je mladi Francuz Maxime Bernauer. Ipak, Dinamova najveća snaga leži u tome što su i dalje u klubu četvorica Vatrenih: Livaković, Petković, Šutalo i Ivanušec.

Očekuje nas sutra odlična uvertira u novu sezonu. Svi su znatiželjni što će “Modri” i “Bili” pokazati u novoj sezoni, posebno pred europske izazove koji ih čekaju. Ova utakmica će zasigurno donijeti uzbuđenje i neizvjesnost, ali jedno je sigurno – ljubitelji hrvatskog nogometa jedva čekaju da se akcija vrati na teren!


Autor: CroExpress Datum objave: 14.07.2023.