Na prvu nedjelju došašća, 3. prosinca, u HKM Bern uveden je fra Antonio Šakota kao novi misionar.

Svečanu svetu misu predsjedao je biskupski vikar Georges Schwickerath. Fra Antoniju je uručena kanonska misija za njegovu službu, a koncelebrirali su don Većeslav Tumir, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije i savjetnik Apostolske nuncijature u Švicarskoj, te fra Gojko Zovko, bivši misionar u HKM Bern.

Misijski zbor pod ravnanjem gospodina Dominika Blažuna uljepšao je slavlje svojim pjevanjem.

Na središnjem euharistijskom slavlju, koje je okupilo vjernike iz cijele misije, pozdravio je prisutne predsjednik misijskoga vijeća u Bernu, Ante Ćorluka. U homiliji je biskupski vikar pozvao zajednicu na budnost, inspiriranom evanđeljem, potičući ih da brinu o vlastitim životima, životima bližnjih i o stvorenju.

Na kraju misnog slavlja, gđa Marie-Louise Beyeler, predsjednica „Landeskirche“ u kantonu Bern, gospodin Hans Roder, voditelj crkvene zajednice, i gospodin Ante Ćorluka uputili su pozdravne riječi novom misionaru. Fra Antoniju je također uručen prigodan dar dobrodošlice.

Fra Gojko Zovko, koji je služio u misijskoj zajednici gotovo 20 godina, zahvalio se vjernicima, a fra Antonio izrazio zahvalnost prigodnim riječima.

Nakon misnog slavlja uslijedila je pučka veselica organizirana od strane misijskog vijeća.


Autor: CroExpress Datum objave: 07.12.2023.