U rodnim Čepikućama nisu ga vidjeli 30 godina, a pretpostavljali su da ga više nema među nama…

Pomorac Petar Marčinko koji je iz Čepikuća nestao prije 30 godina živ je i nalazi se u Španjolskoj! Upravo je ovog tjedna Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj stigla potvrda međunarodnih institucija s kojima su surađivali na provjeri dokumenata koji su se 30 godina nakon Marčinkova nestanka misteriozno pojavili u Policijskoj postaji Ston na njegovo ime.

O ovom pronalasku DuList pisao je u svom tiskanom izdanju sredinom prosinca, a tada su iz Policijske uprave istaknuli da su dokumente zaprimili službenim putem preko Veleposlanstva Hrvatske u Španjolskoj te da je potrebno utvrditi Marčinkov identitet te vjerodostojnost pristiglih dokumenata.

Kako je DuList doznao iz Policije, obitelj je obavještena o Marčinkovu pronalasku i potvrdi identiteta te će on biti izbrisan iz evidencije nestalih osoba. Javnosti su kao i Marčinkovim sumještanima u Čepikućama još uvijek ostali skriveni motivi njegova odlaska i ostanka u Španjolskoj preko 30 godina bez da se javio svojima ili se pak poželio vratiti doma.

Petar Marčinko se kao 39-godišnjak u travnju 1992. iskrcao s broda ‘Dubrovnik’ u španjolskom Gijónu i otada mu se izgubio svaki trag. U rodnim Čepikućama više ga iza toga nisu nikada vidjeli te su im glavama prolazile razne pretpostavke pa čak i onaj najcrniji scenarij.

DuList je sredinom prosinca posjetio Marčinkove rodne Čepikuće tragom informacije o pronađenim dokumentima te su nam tada njegovi sumještani o njemu istaknuli sve najbolje. Svi su se nadali da su dokumenti doista njegovi i da je živ. Vijest o njegovu pronalasku će ih itekako razveseliti.


Autor: CroExpress Datum objave: 24.01.2022.