U hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu u subotu je održana 13. Festa svetoga Vlaha, a organizaciju ovog prestižnog događaja potpisuje Klub Dubrovnik.

Svečanu svetu misu u čast ovoga velikog i drevnog sveca predslavio je nekadašnji dubrovački biskup, a sada zadarski nadbiskup u miru mons. Želimir Puljić koji ovih dana boravi u posjeti hrvatskim franjevcima u Chicagu. S njim su suslavili fra Marko Puljić, kustod hrvatskih franjevaca te fra Antonio Musa i fra Gabrijel Škibola iz župe sv. Jeronima.

Nakon svete mise stotinjak uzvanika uživalo je u ukusnoj večeri u župnoj dvorani hrvatske župe sv. Jeronima.

Tijekom večeri predstavljena je i relikvija Isusove pelenice, jedan od bisera dubrovačke katedralne riznice. Ova se relikvija svake godine nosi u procesiji ulicama Grada na blagdan svetog Vlaha. Molitvom i zahvalnim sjećanjem svi prisutni prisjetili su se i nedavno preminulog gospara Marka Paljetka, potpredsjednika Kluba Dubrovnik i zauzetog župljanina hrvatske župe sv. Jeronima.

Tjedan dana ranije, nadbiskup Puljić u istoj je pak župi predvodio pučku svetu misu. Bila je to prigoda i da nadbiskup Bogu zahvali na 50 godina svoga svećeničkog i 34 godine biskupskog djelovanja. Tom prigodom organizirano je i prigodno slavlje, piše dijaspora.hr.

Nadbiskup će ostati još nekoliko tjedana u Chicagu gdje u mirovini živi i njegov brat fra Ilija Puljić koji je cijeli svećenički život darovao hrvatskim iseljenicima.


Autor: CroExpress/dijaspora.hr Datum objave: 07.02.2024.