Dvodnevna proslava sv. Josipa Radnika, zaštitnika Hrvatske katoličke misije Innsbruck, započela je u subotu, 29. travnja, svečanom Misom Uočnicom u Hallu.

Misu je predslavio vlč. Vlatko Rosić, ravnatelj KŠC “Sv. Pavao” Zenica, a nakon mise uslijedio je koncert gostiju iz Zagreba, Akademskog zbora PALMA pod ravnanjem dirigenta Franje Klinara. Svi prisutni bili su oduševljeni prelijepim izvedbama zbora, uz pratnju Danijela Čolaka, na orguljama.

Svečana sveta misa proslave sv. Josipa Radnika uslijedila je u nedjelju, 30. travnja, u crkvi Petra Kanizija u Innsbrucku. Svetu misu predslavio je mons. Slađan Ćosić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije, koji je u svojoj homiliji opisao svetog Josipa kao radnika, drvodjelju i hranitelja obitelji, te nas potakao da svojim radom, trudom i zalaganjem slijedimo njegov primjer, zazivajući njegov blagoslov na sve okupljene u prepunoj crkvi. Svetu misu glazbeno su animirali gosti, zbor Palma, u čijoj je pratnji bio pater Damir Kočiš, rektor bazilike Srca Isusova u Zagrebu.

Hrvatska katolička misija Innsbruck zahvaljuje se svim gostima koji su svojim dolaskom uzveličali i obogatili ove susrete, proslave i zajedničke trenutke.

Hrvatska katolička misija Innsbruck proslavila blagdan svog zaštitnika - sv. Josipa Radnika
FOTO: Hrvatska katolička misija Innsbruck

Autor: CroExpress Datum objave: 02.05.2023.