Hrvatska katolička župa sv. Leopolda Bogdana Mandića Traunreut proslavila je svoju 50. obljetnicu postojanja u subotu, 8. srpnja.

Svečano misno slavlje predvodio je krčki biskup mons. Ivica Petanja, uz sudjelovanje više hrvatskih i njemačkih svećenika.

Uz veliko veselje i zahvalnost, župljani su se okupili kako bi obilježili pola stoljeća vjerničkog zajedništva. Na misnom slavlju su sudjelovali brojni ugledni gosti, među kojima je bila bavarska ministrica za prehranu, poljoprivredu i šumarstvo, Michaela Kaniber, te generalni konzul RH u Münchenu, Vladimir Duvnjak.

Nakon misnog slavlja, proslava obljetnice nastavila se u gradskoj dvorani “k1” u Traunreutu, gdje je oko 300 gostiju prisustvovalo programu. Na pozornici su nastupili brojni izvođači iz same župe, kao i predstavnici Hrvatske dopunske nastave i KUD “Virovitica” iz Virovitice.

Ova svečanost bila je prilika za zajedničko slavlje i zahvalu za sve što je župa Sv. Leopolda Bogdana Mandića postigla tijekom proteklih 50 godina. Uz to, događaj je jačao veze između hrvatske zajednice u Traunreutu i lokalnih njemačkih institucija, što je važan korak prema daljnjem razumijevanju i suradnji među kulturama.


Autor: CroExpress Datum objave: 11.07.2023.