U četvrtak je u Livnu održana svečana dodjela sredstava prikupljenih na humanitarnom glazbeno-sportskom spektaklu “Srce Livna 2023.” koji se održao u kolovozu, a koji je organizirao NK Troglav 1918 iz Livna.

Ova iznimna manifestacija okupila je brojne ljude iz regije kako bi podržali humanitarne inicijative i doprinijeli zajednici.

Na humanitarnom događaju su se okupili i igrali veterani hrvatske nogometne reprezentacije protiv ekipe Livno i prijatelja, dok su koncertnu pozornicu zauzeli poznati izvođači poput Prljavog kazališta, Mate Bulića, Tiha Orlića, Tarapana benda i Ludwiga benda. Osim sportskih i glazbenih užitaka, ovaj događaj imao je nadasve plemenitu svrhu – prikupiti sredstva za četiri livanjske udruge koje podržavaju ljude diljem županije.

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, bio je jedan od ključnih aktera ovog humanitarnog spektakla. On je osobno uručio donacije u iznosu od 16.000 KM svakoj od četiri udruge koje su bile korisnici ovih sredstava. Hrvatski poduzetnik livanjskih korijena, Jako Andabak, također je pridonio ovom humanitarnom naporu s dodatnih 2.000 eura po udruzi. Dalić je postao poznat po svom humanitarnom angažmanu i podršci zajednici, što ga čini još dragocjenijom figurom u ovakvim inicijativama.

Četiri udruge koje su primile donacije su Udruga paraplegičara i oboljelih od dječje paralize, Udruga roditelja djece sa smetnjama u razvoju “PUŽ”, Udruga oboljelih od šećerne bolesti “Krug” te Udruga žena oboljelih od karcinoma dojke “Bistrica”. Ova financijska pomoć će im omogućiti nastavak i proširenje njihovog nesebičnog rada u zajednici.

Uz podršku Zlatka Dalića i Jaka Andabaka, gradonačelnik Grada Livna Darko Čondrić također je nazočio svečanoj dodjeli, istaknuvši važnost zajedničkog truda u pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Cijela manifestacija, nazvana “Srce Livna 2023.”, organizirana je uz potporu NK Troglav 1918 Livno i pod pokroviteljstvom Zlatka Dalića i Grada Livna. Ovaj događaj nije samo pružio sportsku i glazbenu zabavu, već je i dodatno osnažio duh zajedništva i solidarnosti u Livnu i šire.


Autor: CroExpress Datum objave: 03.11.2023.