Počasni konzulat Republike Hrvatske u Boliviji i hrvatska zajednica u gradu Santa Cruzu organizirali su prikupljanje dobrovoljnih priloga za djecu župe u kojoj djeluje hrvatski misionar fra Ivica Vrbić. O ovoj akciji izvješćuje počasni konzul Hrvatske Robert Jakubek.

– Hrvatska zajednica iz Santa Cruza de la Sierra posjetila je mjesto Pueblo Nuevo, gdje radi hrvatski misionar fra Ivica Vrbić. Središte njegova rada se nalazi u gradiću Mineros, a Pueblo Nuevo jedno je od 14 okolnih mjesta crkvenih zajednica u kojima on i njegov red služe.

Kao dio predbožićnih aktivnosti, počasni konzulat Republike Hrvatske u Boliviji organizirao je prikupljanje dobrovoljnih priloga. Tako da smo nas oko tridesetak osoba posjetili Pueblo Nuevo i odnijeli osobama u tom mjestu dosta lijekova, hranu (poput riže, brašna, tjestenine, šećera), odjevnih predmeta, igračaka, školskog pribora, dječjih ruksaka, knjiga i paketa zubnih četkica i paste za zube s čašama, s namjerom da bi malu djecu potakli da peru zube – rekao je Robert Jakubek.

Hrvatska zajednica u Santa Cruzu de la Sierra nada se da će slične aktivnosti ponoviti i u budućnosti.

– Nakon dolaska, naš program je bio sastanak s zajednicom i djecom, zabavni program za djecu, podjela pribora i obuka djece o pranju zuba, na kojemu je sudjelovao oko 70 mališana. Poslije je na rasporedu bilo bogoslužje, sveta misa. A zatim zajednički ručak s djecom i članovima župe Pueblo Nuevo, na kojem je sudjelovalo oko 160 osoba.

Na kraju posjeta srca su nam bila ispunjena mirom i zadovoljstvom, jer su onima koji imaju manje od nas mogli uljepšati barem jedan predbožićni dan. Nadamo se da ćemo slijedeće godine moći ponoviti sličnu akciju u nekom mjestu gdje radi naš svećenik fra Ivica – naglasio je Robert Jakubek, počasni konzul Republike Hrvatske  u Boliviji, prenosi Glas Hrvatske.


Autor: CroExpress Datum objave: 08.01.2024.