Uoči upisa djece u vrtiće, osnovne i srednje škole u kojima se pruža mogućnost odgoja i obrazovanja na hrvatskom jeziku, Hrvatsko nacionalno vijeće (HNV) u Republici Srbiji u suradnji s udrugom “Naša djeca” nastavlja svoju inicijativu usmjerenu na promicanje hrvatskog jezika i kulture među mladima.

Kampanja “Složite kockice u odgoju vaše djece” poziva roditelje i skrbnike da se informiraju o mogućnostima obrazovanja na hrvatskom jeziku te ih potiče da odaberu takve institucije za svoju djecu. Kroz niz edukativnih materijala, savjeta i aktivnosti, kampanja cilja osnažiti roditelje u donošenju odluka o obrazovanju svoje djece.

Iz Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, zajedno s predstavnicima udruge “Naša djeca”, ističu važnost očuvanja i njegovanja hrvatskog identiteta te pruža podršku svim roditeljima koji žele da njihova djeca nauče i razvijaju se na hrvatskom jeziku.

Više informacija o kampanji dostupno je na Facebook i Instagram stranicama HNV-a i Udruge “Naša djeca”, kao i na sljedećem linku.

Za sve dodatne upite i podršku, kontaktirajte Hrvatsko nacionalno vijeće ili udrugu “Naša djeca”.

Neka vaša djeca grade svoju budućnost na temeljima bogate hrvatske baštine i jezika!


Autor: CroExpress Datum objave: 04.04.2024.