Don Ivo Nedić, voditelj Hrvatske katoličke misije Mittelbaden, uoči nove školske i vjeronaučne godine poslao je pismo djeci i roditeljima svoje misije, čije dijelove prenosimo u nastavku.

“Dragi roditelji, draga djeco!

Na početku smo nove školske i vjeronaučne godine. Pred nama je budućnost koju ne možemo predvidjeti, ali smo ju dužni odgovorno prihvatiti i oblikovati u skladu s našim pozivom. A naš poziv je da budemo kršćani. Korijen toga poziva i ujedno jedina sigurnost u ovim nesigurnim vremenima, jest naša osobna povezanost s Bogom. Biti kršćanin, biti član Crkve neizmjeran je i nezaslužen dar, ali i obveza – obveza rasta u vjeri iz dana u dan.

Vi roditelji, morate biti svjesni da ste upravo vi svojim primjerom života prvi učitelji vjere svojoj djeci. Na vama leži najveća odgovornost. Međutim, pored vašeg svjedočenja i prenošenja vjere djeci treba pružiti i cjeloviti rast u spoznaji. Stoga je potrebno da djeca pohađaju vjeronauk – i u školi i u našoj misijskoj zajednici. Na vjeronauku u školi djeca imaju mogućnost bolje upoznati svoju vjeru, osobu Isusa Krista, njegovu objavu i djelo spasenja, a preko kateheze u našoj misiji dublje će ući u život vjere, sakramentalni život i zajednicu vjernika.

Dragi roditelji, svjesni smo težine vašeg svakodnevnog života. Sa svojim poslovnim i obiteljskim obvezama morate uskladiti i izvanškolske aktivnosti vaše djece (sport, glazba…). Međutim, nemojte zanemariti njihov vjerski odgoj! Da bi vaša djeca bila adekvatno vjerski poučena te pripremljena za primanje sakramenata kršćanske inicijacije i uključena u život vjerničke zajednice, pozivamo vas da ih upišete na vjeronauk u našoj misiji.”

Upis djece na vjeronauk moguć je na tri načina: osobno kod vjeroučitelja/vjeroučiteljice prije početka sata vjeronauka u svakoj od naših zajednica, online upis putem poveznice i poštanskim putem: upisnicu koju možete preuzeti ovdje, trebate ispuniti i poslati na adresu:

Hrvatska katolička misija Mittelbaden
Marienstr. 80
76137 Karlsruhe

Upis djece trajat će do 30. listopada 2022.

“Osim vjeronauka, dragi roditelji, želim vas pozvati na pohađanje svete mise. Sudjelovanje na nedjeljnoj i blagdanskoj misi za vjernika je obveza koja je povezana s Božjim zakonom i crkvenim propisima. Dođite na misu sa svojom obitelji” – s ovim je završio svoj poziv don Ivo Nedić, voditelj HKM Mittelbaden.


Autor: CroExpress/HKM Mittelbaden Datum objave: 20.09.2022.