Danas austrijska vlada na panelu stručnjaka raspravlja o kompleksnosti situacije vezano za kapacitete intenzivne njege u austrijskim bolnicama, javlja wienerzeitung.at.

Zbog naglog porasta broja oboljelih od koronavirusa u međuvremenu raste zabrinutost austrijskih stručnjaka da bi u nekim regijama moglo doći do popunjenosti bolničkih covid-kapaciteta.

Broj oboljelih se u srijedu povećao s 88 na 224 pacijenta na intenzivnoj njezi. Šire se glasine o tome da će i Austrija ubrzo uvesti “lockdown light”, kao što je, već odlučilo više zemalja Europske unije. U Njemačkoj i Francuskoj nove drastične mjere na snagu će stupiti narednih dana.

Panel stručnjaka započinje u 13 sati, a izjave za medije su planirane za 14 sati.

Prema pisanju internetskog medija “Standard”, raspravlja se o tome da će cijela Austrija, osim sedam okruga u Koruškoj, biti obojena u crveno. Po prvi puta će neke savezne zemlje biti postavljene na najvišu razinu upozorenja na koronu. Ali postoji i mogućnost uklučenja općenitog crvenog semafora za cijelu Austriju.

S obzirom na takav razvoj događaja, prema “Standardu” i “Salzburger Nachrichten”, snop strožih mjera bit će pripremljen u sljedećih nekoliko dana. Trenutno se još uvijek pregovara o točnom obliku mjera. Ipak, glavni cilj je osigurati dovoljan broj kreveta za intenzivnu njegu.


Autor: CroExpress Datum objave: 29.10.2020.