Ispred svih poslovnica ove trgovine obuće u trgovačkim centrima širom Austrije, ali i u ‘shopping’ ulicama su u subotu bili ogromni redovi jer su kupci željeli iskoristiti kupovinu obuće u pola cijene. 

Nakon što je prije drugog lockdowna u Austriji trgovina obuće Humanic privukla velik broj kupaca popustom od čak 50 posto, na društvenim mrežama uslijedila je isprika.

Žao nam je“, stoji u objavi u kojoj su kazali i kako “kritika boli, ali je opravdana”.

“Ispričavamo se zbog naše kratkoročne – i, kao što moramo priznati, kratkovidne – akcije u subotu.”

Tvrde kako nisu mogli predvidjeti tako veliki broj kupaca jer dosadašnja iskustva nisu bila takva. Cilj im je bio obradovati svoje kupce pred lockdown.

“Mi smo tradicionalna austrijska tvrtka s 2.200 zaposlenih i, kao i mnoge druge, u vrlo smo izazovnoj trenutnoj situaciji. Trenutno većinu prodaje i dalje generiramo u fizičkim poslovnicama. U kratkom smo roku poslali bilten članovima kluba kupaca bez poduzimanja daljnjih marketinških mjera. Potpuno smo podcijenili odgovor. Takav nasrtaj nije se ni izdaleka mogao očekivati ​​na osnovu svih iskustava koja smo do sada imali. Duboko žalimo zbog ove pogreške i želimo se ispričati svima koje je pogodila velika gužva. Mi i brojne druge austrijske tvrtke živimo od sezonskog poslovanja. Postoji vremenski okvir kada stanovništvo kupuje sezonske zimske predmete. Obično je to upravo sad”, napisali su te pozvali građane da kupuju od domaćih firmi, online.

Ogromne gužve pred poslovnicama u subotu

Ispred svih poslovnica ove trgovine obuće u trgovačkim centrima širom Austrije, ali i u ‘shopping’ ulicama su u subotu bili ogromni redovi jer su kupci željeli iskoristiti kupovinu obuće u pola cijene. Zbog toga su dobili velike kritike ostalih kupaca, ali i epidemiologa.

Gospodarska komora (WKÖ) je za agenciju APA izjavila kako se maloprodaja trenutno muči s ostvarivanjem prometa i likvidnošću, zbog čega koriste opcije akcija i popusta. Zbog toga WKÖ apelira na austrijske građane da ne naručuju na platformama Amazon ili Zalando, nego i da podržavaju austrijske trgovce, piše kroativ.at.


Autor: CroExpress Datum objave: 17.11.2020.