Mlada Karlovčanka Petra Vuković je sudjelovala na natjecanju “Young Pastry Chef of the Year” koje se održalo u Sheffieldu te osvojila titulu “National young pastry chef winner 2023”, piše karlovacki.hr.

Karlovčanka Petra Vuković (22) proglašena je najboljom mladom slastičarkom u Engleskoj. Naime, Petra je sudjelovala na natjecanju “Young Pastry Chef of the Year” koje je održano u Sheffieldu u srijedu, 31. svibnja te je osvojila titulu “National young pastry chef winner 2023.”.

Karlovčanka proglašena najboljom mladom slastičarkom u Engleskoj
Foto: Petra Vuković

U konkurenciji osam sjajnih mladih slastičara iz cijele Engleske Petra je odnijela pobjedu, ali i prvu nagradu za najbolje iskorišteno lisnato tijesto. Mlada slastičarka je pripremila ukupno pet deserata, a žiri je bodove dijelio u kategorijama, okus, prezentacija, inovativnost, higijena i tehnika.

Osim titule najboljeg mladog slastičara, Petra je osvojila i put u Milano gdje će četiri dana učiti od najboljeg svjetskog slastičara Massima Picea.

Karlovčanka proglašena najboljom mladom slastičarkom u Engleskoj
Foto: Petra Vuković

Inače, Petra završava Studij pekarstva i slastičarstva na sveučilištu u Birminghamu, a radi u kuhinji restorana Adams koji je vlasnik Michelinove zvjezdice. Uspješna slastičarka uskoro se vraća u Hrvatsku gdje će svoje talente prezentirati u poznatom rovinjskom restoranu.


Autor: CroExpress Datum objave: 01.06.2023.