Klapa Kartolina upravo je privela kraju jedno od najaktivnijih razdoblja ikada tijekom nedavnog boravka u Hrvatskoj.

Prvi put su imali priliku nastupiti na Večeri mješovitih klapa i na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, što je bilo nezaboravno iskustvo za koje su neizmjerno zahvalni. S ponosom su predstavljali Hrvate iz Kanade i sretni su što su mogli pokazati svoj talent na najprestižnijoj pozornici klapskog pjevanja. Podrška i suradnja od strane organizatora festivala bili su neprocjenjivi, a svaki trenutak proveden tamo je za njih neprocjenjiv. Festival im je pružio priliku da svjedoče izvanrednim klapskim nastupima i ostvare mnogo novih veza.

Nakon festivalskih nastupa, grupa je provela nekoliko dana snimajući glazbene spotove na lokacijama u Poljicima i Splitu. Unatoč izazovima nošenja tradicionalnih narodnih nošnji pri temperaturama od preko 30 stupnjeva Celzijusa, sa radošću su snimali scene za svoje nadolazeće glazbene spotove “Poljička” i “Hallelujah”. Snimanje na žarkom suncu u Poljičkoj knežiji za pjesmu “Poljička” te u katedrali svetog Dujma u Splitu za pjesmu “Hallelujah” bilo je nevjerojatno iskustvo koje je njihova srca ispunilo srećom. Izražavaju zahvalnost župniku don Anti Mateljanu što im je dopustio snimanje u katedrali.

Tim koji radi na ovom projektu je fantastičan i ispunjen entuzijazmom. Klapa Kartolina iskreno zahvaljuje redateljima, gospodinu Ivanu Periću Poljičaninu i Reggieju Tiessenu, gospodinu Goranu Mikasu koji je svirao tradicionalne poljičke diple u dijelu videa “Poljička”, Miri Kuvačić koja je sudjelovala u videu kao spremačica soparnika, te naravno cijelom timu Klape Kartolina. Sigurni su da će ova dva glazbena spota biti nešto na što će biti iznimno ponosni.

S nestrpljenjem iščekuju povratak u Kanadu kako bi dovršili videozapise koji će također sadržavati dijelove snimljene tamo. Ovi glazbeni spotovi dio su većeg projekta na kojem rade, a to je dokumentarni film o njihovom radu i životu u Kanadi, kao i o njihovoj snažnoj vezi s Hrvatskom. Izražavaju zahvalnost Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH koji sponzorira ovaj projekt.


Autor: CroExpress Datum objave: 26.07.2023.