Oni koji su dobili tiskanice potvrda o životu, tiskanice nisu obvezni vratiti do navedenog roka u potvrdi.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje obavještava korisnike hrvatskih mirovina koji prebivaju u Australiji da će, tijekom rujna i listopada 2020., na svoje kućne adrese u Australiji dobiti službene tiskanice potvrda o životu.

Zbog poteškoća nastalih u poštanskom prometu uzrokovanim pandemijom bolesti COVID-19 i nemogućnosti da se potvrde o životu, popunjene i ovjerene, vrate do roka navedenog u potvrdi – 30. listopada 2020., obavještavamo korisnike mirovina, koji su dobili tiskanice potvrda o životu, da tiskanice nisu obvezni vratiti do navedenog roka u potvrdi te da im zbog toga isplata mirovine neće biti obustavljena


O daljnjem postupanju s dobivenim potvrdama o životu HZMO će korisnike pravodobno obavijestiti na svojim web-stranicama.

Također, korisnike hrvatskih mirovina s prebivalištem u Australiji, koji nisu primili tiskanice potvrda o životu, obavještavamo da im potvrde nisu poslane jer podatke o njima dobivamo elektroničkom razmjenom podataka koja je uspostavljena između Republike Hrvatske i Australije.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 01.10.2020.