Kratkometražni film pod naslovom “Nedišući”, naše pjesnikinje i filmske autorice Stanke Gjurić, snimljen po njezinoj istoimenoj pjesmi, u službenoj je selekciji značajnog filmskog festivala “Frome international climate Film Festival” u Engleskoj.

Otvorenje Inspirativnog festivala koji se bavi temom klimatskih promjena i održivosti održat će se 19. svibnja 2024. u gradu Frome u istočnom Somersetu.

Globalna filmska obitelj su pobornici festivala, volonteri i sponzori širom svijeta koji strastveno koriste pozitivne i nadahnjujuće filmove za podizanje svijesti i promicanje promjene prema održivijem načinu života. Festivalska misija je: učiniti vidljivom potrebu za promjenom, podizanje svijest o klimi u našim svakodnevnim životima, pružanje putova za pomoć u promjeni, te povezivanje, dijeljenje, podrška i inspiriranje ljudi na pozitivne promjene kroz film.

Filmovi se odnose na sljedeće teme: 1. Podizanje svijest o klimi i okolišu, 2. Pomoć u promjeni zelenijeg načina život 3. Pomoć ljudima da se ponovno povežu s okolinom.

Festival također želi razviti besplatnu Globalnu filmsku obitelj kako bismo se međusobno povezivali, dijelili, podržavali i inspirirali u našim svakodnevnim životima, dijelili znanje, nudili pomoć, surađivali i međusobno promovirali rad na ubrzavanju promjena za nas i našu djecu, jer samo zajedno možemo promijeniti svijet kroz film.

“Frome International Climate Film Festival”  je prvi i jedini besplatni svjetski filmski festival posvećen zagovaranju i promicanju svijesti o klimi i okoliši kroz pozitivne filmove.


Autor: Kulturni info Datum objave: 21.04.2024.